Mali „polo R“ sa 210 konja

Bez autora
May 25 2010

Britanski magazin „Auto kar“ došao je do informacija da će „Folksvagen“ sredinom 2012. godine na tržište izbaciti i najsnažniju verziju novog „pola“ sa oznakom R. Glavna promena u odnosu na prethodne najave jeste da se pod haubom neće nalaziti 1,4-litarski TSI benzinac, već 1,6-litarski turbo sa čak 210 konja. Međutim, za razliku od „golfa R“, neće imati pogon na sve točkove kako bi se uštedelo u težini i, naravno, u novcu. U iščekivanju 2012. i „pola R“, ljubitelji malih, brzih automobila će već ovog leta imati priliku da nabave GTI verziju sa 177 konja. Kompanija „Fijat automobili Srbija“ u sredu je predstavila model „alfa romeo MiTo“ sa novim revolucionarnim „multiair“ sistemom koji omogućava izvlačenje maksimalnih performansi iz vozila, uz pravi sportski doživljaj. „MiTo 1.4 multiair“ namenjen je onima koji traže potpuno zadovoljstvo vožnje uz minimalnu potrošnju. „Multiair“ sistem, u poređenju sa konvencionalnim benzinskim motorom, daje do 30 odsto više snage i do 15 odsto obrtnog momenta, a istovremeno snižava potrošnju benzina i emisiju štetnih čestica.

Mali „polo R“ sa 210 konjaBritanski magazin „Auto kar“ došao je do informacija da će „Folksvagen“ sredinom 2012. godine na tržište izbaciti i najsnažniju verziju novog „pola“ sa oznakom R.

Glavna promena u odnosu na prethodne najave jeste da se pod haubom neće nalaziti 1,4-litarski TSI benzinac, već 1,6-litarski turbo sa čak 210 konja.

Međutim, za razliku od „golfa R“, neće imati pogon na sve točkove kako bi se uštedelo u težini i, naravno, u novcu. U iščekivanju 2012. i „pola R“, ljubitelji malih, brzih automobila će već ovog leta imati priliku da nabave GTI verziju sa 177 konja.

Stigao „mito multiair“

Kompanija „Fijat automobili Srbija“ u sredu je predstavila model „alfa romeo MiTo“ sa novim revolucionarnim „multiair“ sistemom koji omogućava izvlačenje maksimalnih performansi iz vozila, uz pravi sportski doživljaj. „MiTo 1.4 multiair“ namenjen je onima koji traže potpuno zadovoljstvo vožnje uz minimalnu potrošnju. „Multiair“ sistem, u poređenju sa konvencionalnim benzinskim motorom, daje do 30 odsto više snage i do 15 odsto obrtnog momenta, a istovremeno snižava potrošnju benzina i emisiju štetnih čestica.

Slavljenički „ford tranzit“

„Ford“ je nedavno obeležio proizvodnju jubilarnog šestomilionitog „tranzita“, koji će u avgustu proslaviti 45. rođendan. Legendarni „tranzit“ je tokom bogate karijere oborio više rekorda, a ujedno je i model „Forda Evrope“ koji je najduže na tržištu. Radnici u turskoj fabrici u Kodžaeliju su uz pomoć 104 „tranzita“ napravili natpis „6.000.000 tranzit“, dugačak 150 i širok nešto manje od 50 metara. Poslednja generacija predstavljena je 2006. da bi se prošle godina pojavila i verzija „tranzit ekonetik“ sa 2,2-litarskim dizel motorom (115 KS) koji prosečno troši samo 7,2 litra na 100 pređenih kilometara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik